Battleships

Ohoj, använd dina kunskaper för att sänka skepp och vinna skatten.

  • Om spelet
  • Regler
Vad är Battleships?
Battleships är ett allmänbildande quiz baserat på det klassiska spelet med samma namn. Målet med spelet är att vinna prispengar genom att svara rätt på ett antal allmänbildande frågor för att sedan sänka skepp. Varje rätt svar betyder en ”träff” på ett skepp. Varje skepp du sänker flyttar dig uppåt på vinstlistan. Ju högre du kommer på listan, ju bättre blir priserna. Frågorna i spelet kommer accelererande att bli svårare när priserna blir bättre. Du kommer att behöva svara snabbt; det finns en tidsbegränsning på varje fråga.

Så här spelar du
Starta spelet genom att klicka på SPELA. Insatsen är fastställd på £1 eller motsvarande i vald valuta. Du får en förhandstitt på 6 x 6 fältet där skeppen är gömda. Kom ihåg deras position väl! Du måste sedan välja en ruta som du skjuter på. Om ditt skott träffar ett skepp får du en fråga. Frågorna väljs slumpvis från följande kategorier;

Science and Nature
A-Z
Entertainment
Pot Luck
Sport
Pop Music
People and Places

Du får välja mellan tre möjliga svar. Om du svarar rätt kvarstår din träff och du får ett nytt skottförsök på rutmönstret.

Poäng och priser
Du får poäng genom att skjuta på rutorna där skeppen gömmer sig så att det sjunker. Ju större skeppet är desto mer poäng får du vilket visar bredvid rutmönstret. När ett skepp har sänkts, kommer dina poäng adderas i “Poängtabellen”. “Poängtabellen” kommer öka storlek längst upp på skärmen från vänster till höger och till slut nå uttagbara priser. Så snart ett pris har nåtts, kan du välja att ta ut priset eller fortsätta spela för mer priser. De vinster du har visas i rött i mitten av spelet.

Miss
Om du skjuter på en ruta som inte gömmer ett skepp, mysterium “?” symbol eller en del av åtta kommer detta räknas som en ‘miss’. Du börjar spelet med 6 skott eller ‘Liv’ som visas på den högra sidan av poängtabellen. När du förlorat alla dina liv är spelet över. Ett felaktigt svar på en fråga resulterar också i att “spelet är över” såvida du inte har “Försök igen” tillgängligt (representerat av papegojor i vänstra hörnet av spelet). Försök igen betyder att du får en chans till att svara på frågan. Spelet börjar med en “Försök igen” redan tillgänglig och maximalt tre kan erhållas under mysterium “?” symbolrundan.

Tidsbegränsning
Du måste vara noga med att svara på frågorna inom tidsbegränsningen representerad av den brinnande stubinen längst ner på spelet. Om du inte svara inom den angivna tiden är spelet över. Om du misslyckas att välja en ruta inom tidsramen kommer en väljas åt dig.

Mysterium ??? Symbolalternativ
Stundom kommer en av rutorna innehålla en “???” mysterium symbol. Om du väljer mysterium symbolen, erbjuds du ett val av en av följande;

Spot prize Du vinner ett pris. Priset kan du inte förlora.
Super Try again Du får två Försök igen (maximalt 3 stycken)
Try again Du får ett Försök igen (maximalt 3 stycken)
Lose Try Again Du förlorar ett Försök igen.
Extra life Du får ett extra liv/skott (maximalt 6 stycken).
Lose a life Du förlorar ett liv/ skott. Om detta var ditt sista liv är spelet över och dina normala vinster förlorade.
Lose all lives Du förlorar alla dina liv/skott. Spelet är över och dina normala vinster är förlorade.
Hit a Ship Ett skepp är träffat. Om skeppet sänks får du extra poäng.
Sink a ship Ett individuellt skepp är sänkt och du får extra poäng.
Walk the plank Spelet är över. Dina normala vinster är förlorade.
Pieces of 8 token Få en del av åtta av live jackpotten.

Fyra av ovan mysterium alternativ visas på spelsidan. De kommer sedan att vara gömda i skattkistor och finnas runt om på sidan. Titta noga, du ska välja alternativet som är mest värdefullt, inte alla av dem är vinster!

Bonus Rolling Jackpot
Vissa rutor & Mysterium alternativ har en del av åtta på dem. Dessa bitar sammanställs för att vinna Rolling Jackpot. Detta är ett bonuspris som den spelare som lyckats få samtliga åtta delar får. Observera! Vid val av en ruta innehållande en del av åtta minskar detta antalet som behövs för att vinna jackpotten men rutan behöver inte därför gömma ett skepp. Om detta är fallet förlorar du ett liv/skott eller till och med spelet om inget av innan nämnda är tillgängligt. Om rutan gömmer ett skepp måste du ändå svara på en fråga. Om du vinner jackpotten, kan du ändock fortsätta spela för ytterligare priser. Rolling jackpotten kan inte förloras efter det den är vunnen. Jackpottbeloppet visas på vänster sida av poängtabellen.

Avhämta vinster
Du kan avhämta dina vinster genom att klicka på COLLECT. När du vinner ett pris kan du välja mellan att ta priset eller att fortsätta. Om du fortsätter satsar du dina normala vinster mot chanser att vinna ännu större priser vidare i spelet. När du väljer att hämta dina vinster kommer de automatiskt krediteras till ditt konto. Spelet avslutas vid följande händelser;

- När du vinner ett högsta pris vilket visas i poängtabellen. Detta är värt £10 eller motsvarande i vald valuta.
- När du hämtar dina vinster.
- När du inte svarar på frågan inom tidsramen. Normala vinster förloras.
- När du förlorar alla dina liv. Normala vinster förloras.
- När du svarar fel på en fråga och inte har några Försök igen tillgängliga. Normala vinster förloras.
- När du väljer ‘Walk The Plank" mysterium alternativet. Normala vinster förloras.

‘Normala vinster’ betyder priser som har vunnits genom klättring i poängtabellen. Spot Prizes samt ‘Pieces of Eight’ jackpot räknas inte som normala vinster. Om dessa är vunna kan de inte förloras och är automatiskt krediterade till ditt konto i slutet av spelet.

Riktigt spel/Demo spel
Var vänlig notera att för säkerhetsskäl innehåller Demo play versionen av Battleships endast ett mindre antal frågor än vad som finns tillgängligt i Real Play. Demo play är designad för att på ett enkelt sätt introducera spelets olika funktioner. På grund av detta skiljer sig vinstchanserna av både jackpotten och de normala vinsterna mellan Demo och Real Play.


Specifika spelregler för Battleships ("Battleships Villkor")

1. Battleships spelas enligt dessa Battleships villkor tillsammans med Generella spelregler samt Hemsidans villkor och (om relevant) Generella regler. Hemsidans regler och Ladbrokes generella regler gäller vid samtliga situationer som inte är täckta av dessa Battleships regler men, vid oklarheter, kommer dessa regler först. Genom att spela Battleships godkänner du dessa Battleships regler, Hemsidans villkor samt generella regler (om relevant).

2. Battleships är namnet på detta Ladbrokes spel där man ska svara rätt på ett antal flervalsfrågor med en förbestämd insättning med målet att vinna priser.

3. Den maximala utbetalningen (vilket inkluderar sammanlagda vinster samt återbetalda insatser) för Battleships per 24 timmars period och för varje individuell kund (vilket inkluderar andra personer som spelar Battleships spelet och använder ditt användarnamn) eller en grupp spelare som spelar tillsammans är £100,000 (eller motsvarande i vald valuta).

4. Spelet avslutas vid följande händelser;

- När du vinner ett högsta pris vilket visas i poängtabellen. Detta är värt £10 eller motsvarande i vald valuta.
- När du hämtar dina vinster.
- När du inte svarar på frågan inom tidsramen. Normala vinster förloras.
- När du förlorar alla dina liv. Normala vinster förloras.
- När du svarar fel på en fråga och inte har några Försök igen tillgängliga. Normala vinster förloras.
- När du väljer ‘Walk The Plank" mysterium alternativet. Normala vinster förloras.

5. Frågorna uppdateras konstant och dras från följande kategorier;

Science and Nature
A-Z
Entertainment
Pot Luck
Sport
Pop Music
People and Places

6. Dragningarna sker vid ”förfrågan”. Detta betyder att oavsett övriga villkor på hemsidan eller generella regler, kommer du ej att mottaga ett bekräftelsemeddelande för att ditt spel ska vara giltigt.

7. Battleships vad kan inte kombineras med andra vadslagningsmöjligheter, inte heller kan två eller fler dragningar kombineras i ackumulerade spel..

8. Utbetalningar citerade och erbjudna spel kan revideras emellanåt.

www.ladbrokesgames.com - vi ger dig det bästa utbudet av spel online. Välj bland virtuella sportspel, Hi-Lo, Keno, skraplotter och spelautomater. Med stora vinster och insatser som passar alla plånböcker. Du kan också prova att spela helt gratis utan att registrering krävs.

Vinnare

Kontakta oss

För generella frågor:

kundtjanst@ladbrokes.com

Tel: 020 78 79 00
Engelskt nummer: +350 200 43003

.
FAQ